Cilt bakımında asitli ürünler kullanmak, asitin cildimize faydaları gibi kelimeler başta kulağımıza ne kadar tuhaf geliyor değil mi?

Cilt bakımında asitli ürünler kullanmak, asitin cildimize faydaları gibi kelimeler başta kulağımıza ne kadar tuhaf geliyor değil mi?

Tüm Dünya, Güney Kore'nin Cilt bakım cihaz ve ürünlerinin diğer tanınmış ünlü markaları çoktan geride bıraktığını biliyor. Sizin için Kore güzellik endüstrisinde en yeni şaşırtıcı ve inanılmaz ürünlerinden oluşan bir koleksiyon hazırladık…

En kaliteli ve en doğru K-beauty markalarını, G.Kore’deki uzman ekibimiz özenle seçer,test eder ve sizlere sunar.

Cilt bakımında asitli ürünler kullanmak, asitin cildimize faydaları gibi kelimeler başta kulağımıza ne kadar tuhaf geliyor değil mi?

Cilt bakımında asitli ürünler kullanmak, asitin cildimize faydaları gibi kelimeler başta kulağımıza ne kadar tuhaf geliyor değil mi? Ama şu bir gerçek ki cilt bakımında asit içerikli ürünler cildimizin ihtiyaç duyduğu ve olmazsa olmaz besleyici bakım ürünleridir. Önemli olan cilt bakımında kimyasal asit içeren ürünlerden en verimli şekilde faydalanabilmek için öncelikle; cildimizin neden asitlere ihtiyacı olduğunu, hangi amaç için kullanıldıklarını, hangi çeşit asitlerin ne tip cilt sorununa iyi geldiğini (fayda sağladığını) ve bilinçli bir şekilde kullanılmasını bilmemiz gerekir. Sonrasında cildinizin hangi asite ihtiyacı olduğunu belirledikten sonra yapmanız gereken K-beauty’nin ; sizlerin ihtiyaç duyabileceği her çeşit bakım sorununuzu göz önünde bulundurarak getirdiği bu eşsiz verimli ürünleri seçmeniz kalıyor.

K-Beauty ürünleri içerisinde, cildin ihtiyaç duyduğu en önemli asit içeren cilt bakım ürünlerini size sunmaktadır.

K-Beauty ; yan etkisi bulunmayan, koruyucu madde içermeyen, sadece doğal ağaç bitki köklerinden, meyve özlerinden, balık yağı kullanılan bileşenlerden yapılmış ürünleri özenle seçip sunmaktadır.

‘Çünkü senin cildin her şeyden önemli ‘olduğunu çok iyi biliyoruz.

 

Asit Türleri;

1.AHA (ALFA HİDROKSİ ASİTLER)

AHA, içerisinde meyve türevleri bulunan bir asit grubudur. Şeker kamışı, süt ve üzüm gibi doğal içeriklerden elde edilir. Cilde yoğun nem kaynağı sağlar. Güneş ve akne lekeleri olan, kuru ciltler için, cilt yüzeyini yeniler ve tazeler.

    1. MANDELİK ASİT

AHA grubu içindeki Mandelik Asit; Molekül boyutu en büyük, en az iritasyona neden olan asittir diye biliriz. Bu yönüyle hassas ciltler için de kullanılır. Nemlendirici etkisi yüksektir. Bu nedenle kuru ciltlerin kullanımına daha uygundur. Aynı zamanda soyucu, leke giderici, anti aging etkileri vardır. Antibakteriyeldir, sivilce tedavisinde kullanılır, gözenekleri temizler, siyah noktaları önler.

    1. GLİKOLİK ASİT

Sağlıklı bir cilt elde etmek için kullanabileceğiniz en etkili kimyasal eksfoliyan maddelerinden biridir. Bitki şekerlerinden ve meyve asitlerinden tüketilmiştir. Oldukça küçük molekül yapısı sayesinde en etkili sonuçları almamızı sağlar. Cildi nemli tutar, cildi ölü derilerden arındırarak pürüzsüz bir cilt yapısına ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Lekelerden arındırır, cilt tonunu aydınlatır, cildimizin doğal ve canlı görünmesiyle beraber ince çizgilerimizin görünümünü hafifletir.

    1. LAKTİK ASİT

Molekül boyutu Glikolik Asitten daha büyük olduğu için daha hassas ciltlerin kullanımına daha uygundur. Laktik asitin cildimize verdiği etki Glikolik asit ile aynı diyebiliriz.

    1. MALİK ASİT

Elma gibi asit oranı yüksek meyve türlerinden elde edilir. Malik asit içerikli ürünler cildin enerji üretimine büyük katkı sağlar.

Ciltte kırışıklık ve ince çizgileri soldurarak yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur ve cildin genç ve sağlıklı görülmesini sağlar. Cildin sıkı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Doğal bir yüz peelingi gibi davranır. AHA eksfolyantlarına dahil edildiklerinde iyi bir destekleyici olurlar ayrıca antioksidan etkileri vardır.

    1. TARTARİK ASİT

Yüksek konsantrasyonlarda ciltten ölü derilerin atılmasına yardımcı olsa da asıl görevi diğer asitlerin görevlerini daha iyi yerine getirebilmeleri için ihtiyaç duyduğu PH dengesini sağlamaktır. Üzümden elde edilse de ürün formülasyonlarında genelde sentetik formu kullanılır.

    1. SİTRİK ASİT

Sitrik Asiti ; hassas cilt yapısına sahip kişilerin dikkat ederek kullanması gereken bir asit çeşitidir. İritasyona sebep olma riski olduğu için ürünlerde bu asit çeşidi çok dengeli kullanılır.PH dengeleyici olarak kullanılır. Çeşitli narenciyelerden veya sentetik olarak da yapılarak kozmetik bakım ürünlerinde kullanılır.

2. BHA (BETA HİDROKSİ ASİTLER

https://www.kbeauty.com.tr/Uploads/EditorUploads/cosmic2.jpg

2.1. SALİSİLİK ASİT

 Cilt sağlığı ve güzelliğinde öne çıkan bu asit, bir beta hidroksi  asiti olarak biliniyor. Yağda çözünebilen bu asit, cildin derin tabakalarına nüfuz ederek gözenekleri temizler, siyah nokta ve geniş gözenek görünümü gibi problemlerde etkilidir. Peeling özelliği sayesinde ciltteki ölü hücreleri temizler.

Ayrıca sahip olduğu antibakteriyel fonksiyonlarıyla da önemli bir yere sahip. Yani bu asit, cilt sağlığın için oldukça gerekli. Akne tedavilerinde enflamasyonla mücadele için kullanılır. Yağlı ciltlerde daha verimli sonuçlar göstermektedir. Cildin yağ dengesini sağlar. Sivilceler üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Sivilcelerin oluşumunu önler ve halihazırda çıkmış olan sivilcelerin de sönmesine yardımcı olur. Mükemmel bir cilt lekesi düşmanıdır. Düzenli kullanımda cilt lekelerinin geçmesini sağlar. Yine düzenli kullanımda harika bir kırışıklık önleyicidir. Gençlik hücrelerini canlandırması sayesinde, ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.

                     2.2. LİPOHİDROKSİ ASİT (LHA)

BHA grubu Lipo  Hidroksi Asitler yağda çözülebilen asitler oldukları için, cildin aşırı sebum ürettiği akneli ciltlerde sıkça kullanılır. Cilt bakımında kullanılan en enkin BHA, Salisilik Asit’tir. Anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özelliğe sahiptir. Cilt yenileme, ölü derileri soyma konusunda tedavi edicidir. Küçük moleküler yapılarının da yardımıyla  gözeneklerin derinliklerine rahatlıkla nüfus edip, yağ hücrelerini parçalarlar. Akneli bir cildin en belirgin şikâyeti olan enflamatuar yakınmalarını da yok eder. Akne tedavisindeki olumlu etkileri klinik olarak kanıtlanmıştır. Salisilik Asit ancak düzenli kullanımda etkisini gösterir.

          3. PHA (POLİHİDROKSİ ASİTLER)

Glukonolakton PHA’lar (Polihidroksi asitler) arasında en sık duyduğumuz asitlerdendir. Bir AHA olan Glikolik Asit’in klinik çalışmalar sonucu elde edilmiş formülüdür. Glukonolakton, Glikolik Asit’in açtığı tahribattan arındığı için, soyma etkisi de düşüktür. Güneşe karşı duyarlılık oluşturmaz. Her türlü cilt tipinde rahatlıkla kullanıla bilinir. Hassas cilt tipine sahip kişiler de rahatlıkla kullanabilir. Tedaviden ziyade cildin bağ dokusunu güçlendirme, nemlendirme ve bakım amaçlı kullanılır. AHA’lar ve BHA’lar gibi komplikasyona yol açmaması da günlük bakımınıza dahil etmenize sebeptir. Cilt yüzeyindeki pürüz ve lekelere iyi gelir.

          4. AZELAİK ASİT

Azelaik asit, cilt için mucizevi etkileri olan, doğada buğday veya çavdar gibi tahıllarda bulunan bir asit türüdür. Akne ve rozasea gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olmasını sağlayan antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu asit akneye sebep olabilecek bakterileri gözeneklerden temizler ve yeni aknelerin oluşmasını engeller. Azelaik asit glikolik ve salisilik asite göre daha nazik bir soyucudur. Bu nedenle hassas ciltlere daha uygundur.

FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu) AHA ve BHA için aşağıdaki önlemlerin alınmasını tavsiye eder:

AHA ve BHA içeren ürünleri geniş bir bölgeye uygulamadan önce cildin küçük bir bölgesinde test edilmesi gerekmektedir.

Eğer cilt tahrişi veya uzun süreli bir batma hissi olursa ürünü kullanmayı bırakmanız ve cilt doktoruna danışmanız gerekmektedir.

Ürünü alırken önerilen kullanım koşullarına uymak önemlidir.

AHA ve BHA içeren ürünlerle birlikte mutlaka güneş koruyucu kullanmak gerekmektedir.

Etkinlikleri ilk kez Van Scott ve Yul tarafından 1974'de rapor edilen a-hidroksi asitler (AHA'lar), günümüzün popüler kozmetik maddelerinden birisidir. Kimyasal olarak güvenli ve işlevsel olmaları, AHA'larm birçok kozmetik ürün formülünde yer almasına neden oluşturmaktadır. Sentetik veya doğal kaynaklı AHA'lar, formüllerde ya tek başlarına ya da özel karışımlar olarak bulunurlar. Cilt bakım ürünlerine eklenme amacı, cilt yaşlanmasına olan olumlu etkilerindendir. Nemlendirici etkisinin klasik nemlendiricilere göre üstünlük sağlamadığı görüşüne karşı, gelecek beş yılda % 2-S'lik konsantrasyonlarda diğer nemlendiricilerin yerini alacağı görüşü de ileri sürülmektedir.

Tüm Ürünlerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Cilt bakımında asitli ürünler kullanmak, asitin cildimize faydaları gibi kelimeler başta kulağımıza ne kadar tuhaf geliyor değil mi?


 

Etiketler: Cilt bakımında asitli ürünler kullanmak, asitin cildimize faydaları gibi kelimeler başta kulağımıza ne kadar tuhaf geliyor değil mi?
Mayıs 31, 2020
Listeye dön